donderdag 16 oktober 2008

brief aan mama

Geachte moeder,

Tot u spreekt niet langer Dries Thielemans, minderwaardige schacht komende uit het rustieke Rotselaar. Ondergetekende is vanaf nu gekend als de hoogedele heer Dries Thielemans, gedoopt ende gekeurd te Don Bosco Peda. Zijne heer is blij de mama te kunnen melden dat hij zijn onderbroek heeft kunnen recupereren, zelfs nadat die als hoofddeksel gefungeerd had voor hemzelve en menigeen ander. Zijn broek en T-shirt daarentegen zullen vanaf heden niet meer de heer tot kleding dienen, zij liggen in een Acco-zak hun droeve lot af te wachten. Het haar van de heer, beste moeder, is proper gewassen en kan enigszins naar koffie ruiken. Vreest echter niet, het was bio-koffie, volledig in de lijnen van uw zorgvuldig uitgestippelde opvoedingsplan. Verheugd melden wij u ook dat look en ajuinen geen deel van zijn dieet zijn geworden, hoewel daar gisteren pogingen toe ondernomen zijn. Ook hondebrokken hebben het keelgat van de hoogedele niet echt weten te bekoren. Amber en Hydra kunnen dus op twee oren slapen, hun eten zal niet geroofd worden.Wist u trouwens, brave moeder, dat een kom niet nodig is om pannenkoeken te maken? Een paar bereidwillige monden volstaan net zo goed, is gebleken! De potten waar wij om vroegen vorige week, hoeft u dus niet meer apart te zetten. Wij stellen voor ze aan Sanne te geven, zij zal er wel haar weg mee kunnen.
Mogen wij u ook even melden dat het de heer gelukt is zich volledig te wassen in zijn lavabo? Te min voor een man van stand natuurlijk, maar destijds was hij natuurlijk een schacht, de douches onwaardig. Het zal de mama niet verbazen dat het zijne Driezigheid gelukt is in de pompbak te kruipen zodat geen heksentoeren gebeurd zijn om de benen te reinigen. Het schrobben van de rug bleek te veel werk, onmogelijk zelfs. Bij deze delen wij dan ook mede dat er een paar handdoeken vrij morsig zijn. Edoch, een simpele wasbeurt zou dit euvel zeer zeker verhelpen.
De cantus ofte het drinkfestijn waar de heer des avonds zijn opwachting heeft gemaakt mag een succes genoemd. Via deze weg willen wij graag de senior feliciteren met zijn goede songkeuze, al mag hij over sommige liedjes wat bijleren over de tradities. Tevens was het niet nódig om de schachten bij élk lied te laten opstaan, of wilden zij gewoon dat we een fout zouden maken? Wat hen ook gelukt is, het is uw bloedeigen zoon geweest, moeder. Gelukkigerwijs was een lichte straf voldoende voor de corona. Sommigen hebben het zwaarder moeten ontgelden: zware bieren ad fundums drinken was een straf die vaak gezien werd.


Graag willen wij u nog danken voor de appelen van twee weken geleden, zij hebben de heer en zijn gasten behaagd. Ook de verse onderbroeken zijn goed van pas gekomen. En met deze zinnen wensen wij u nog een goede dag toe. Wij hopen spoedig van u te horen.

Hoogachtend,
Dries Thielemans, koning van kamer 336

1 opmerking:

Anoniem zei

hoe komde er toch altijd op dries :p