donderdag 15 november 2007

de klucht van lightcola

Vandaag heb ik voor de eerste keer een blikje light-cola, aka Coke Zero gekocht. Ik was op zoek naar een verfrissende zoetigheid en daar was ie: cola zonder suiker. Het is zoals de reclame het zegt: alle smaak van cola maar geen suiker! dus geen slecht gevoelens!
Nu is er iets grappigs aan de hand met light-producten de laatste tijd. Neem nu een blikje van die befaamde Coke Zero: kijken we even naar de ingrediënten zien we:
-koolhydraten: 0 g
-waarvan suikers: 0 g(grote verrassing!)
-vetten: 0 g
-waarvan verzadigde: wederom 0 g (megasuperverrast gezichtjeuh)

En dan plots, als ware het tovenarij, tóch 100 en zoveel caloriën! Waar steken ze die in weg, vraagt u zich af. Geen idee, buiten als u de calorie-inhoud van al die gekke Griekse namen in de ingrediënten kent. En weet u waar al die zoetigheid vandaan komt zonder suiker? Wel, het kan Coca Cola worst wezen of u het weet, als u maar weet wat er allemaal níet in zit.
hoogstwaarschijnlijk is het toch weer een kankerverwekkende stof en dan weet u het toch liever niet.

Dus, het is duidelijk: men hoeft niet meer te zetten wat men in z'n lightproductjes steekt, als we allemaal maar heel goed weten wat er níet in zit. Kwestie dat we zeker zijn van wat we kopen:)

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Weet ge da as ge cola in u toilet kapt om het te kuise in plaats van javel, da da eve goe werkt??? Denkt daar ma ne keer over na voorda ge uwe volgende cola koopt :d:p

Anoniem zei

en nog ff vergete, die stof da der in zit ipv suiker is dus aspartaam, en da is wel degelijk kankerverwekkend :d:d

Anoniem zei

en daarbij, coke zero is voor janetten